Kort om mig

Jag heter Susanne Sundström och har min Keramikstudio & Butiksförsäljning av mina alster, norr om Stockholm i Åkersberga på Lillövägen 3. Keramikstudion ligger vackert alldeles bredvid Åkers Kanal, du kan till och med lägga till med din båt precis utanför.

Jag har alltid haft en önskan om att få skapa.

Redan som liten flicka älskade jag att snickra, bygga kojor, tillverka och göra saker med händerna t.ex. förstod jag aldrig att man skulle leka med dockorna utan tillverkade och sydde hellre kläder till dockorna.

Mitt första minne av drejning.

Jag minns som liten flicka (ca 5 år) när jag för första gången i mitt liv såg en man som satt och drejade, jag tror jag redan då, i det ögonblicket blev ”förälskad i drejning”. Framförallt såg det ju väldigt lätt ut… Idag förstår man lite mer och vet bättre om den saken…

Ju mer jag lär mig, desto mer förstår jag att det återstår ännu mycket mer att lära sig!

Min väg till keramiken.

Driven av en lust, passion och önskan att hela tiden får skapa, uttrycker jag mig genom min keramik & fotografering.
Keramiken har jag hållit på med sedan jag första gången anmälde mig till en ”keramikkurs” när jag var 17 år och då hamnade hos en fantastiskt kunnig och duktig engelsk äldre keramiker som tog sig an mig som en sorts praktikant/lärling. Det var tyvärr inte på heltid, keramiken fick jag hålla på med kvällar, nätter och helger. Detta pågick i sju år innan han sorgligt nog gick bort och tiden där var över.

Han lärde mig allt om keramik, glasyrer, teknik och han försökte hinna med att släcka den ”kunskapstörst” och energi som endast en 17-åring kan uppvisa. Jag lärde mig att dreja på en ”spark”- drejskiva som är rätt ovanligt numera. Det är väsentligt enklare att dreja på el-drejskivor. Idag är jag tacksam för den hårdare skolan som jag pressades igenom. Sedan dessa har passionen för keramik funnits med mig. Under en lång period fanns det inte tid över för keramik, eftersom livet som familj, barn och yrkeslivet i övrigt inte gav så mycket utrymme för min keramik och jag prioriterade bort keramiken. Jag kompenserade min skaparlust genom fotograferingen, som är mycket ”enklare” och lite mer lättillgänglig att som hobby. Sedan 10 år har jag en egen Keramikstudio där jag bränner och skapar min keramik. Jag tillverkar det mesta i Stengods men använder även andra tekniker som Raku och sågspånsbränningar.

Följ mig på Instagram

https://www.instagram.com/drejat.se/

Eller sök på: Drejat.se

Min andra stora passion i livet är fotografering.

Fotografering är min andra stora hobby. Med fotograferingen har jag gått från analog kamera till den nya underbara digitala världen. Helt otroligt skönt att inte behöva ”snåla” på en 36-bilders filmrulle. Bara vi som upplevt det gamla filmrullarna vet vad det handlar om. Den nya möjligheten att få fotografera så fritt utan att det kostar eller bök med framkallning har gjort att man utvecklas mycket snabbare och törs prova sig fram på ett helt annat sätt.

//Susanne Sundström